Charles Leclerc teleurgesteld met tweede plaats: “We hadden pech met de safety car”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lange tijd zag het er naar uit dat Charles Leclerc op weg leek naar de overwinning. Leclerc en Ferrari presteerden erg sterk maar een safety car gooide uiteindelijk roet in het eten. Leclerc moest uiteindelijk nog blij zijn dat hij in de laatste ronde de tweede plaats van Sergio Perez kon afnemen maar er was ook teleurstelling voor het mislopen van de overwinning.

“Uiteraard ben ik teleurgesteld dat ik slechts tweede ben gefinisht maar uiteindelijk was dat het best mogelijke resultaat,” aldus Leclerc die vooral pech kende met het moment waarop de safety car op de baan kwam.

“Tijdens de start was het zeer tricky want ik denk dat Max aan de binnenkant wat grip verloor en me naar de buitenkant dreef. Vervolgens hadden we echter de nodige snelheid om hem te passeren en waren we zeer sterk, het was echt een goede race.”

“We hadden pech met de safety car. We gingen de pits niet in omdat we niet wisten wat de anderen gingen doen en we kozen dan ook voor de positie op de baan zodat we eerste bleven. Dat was tegen het einde moeilijk omwille van de oudere banden waarop we reden. Ik werd echter tweede en heb genoten van de vele gevechten.”

Leclerc verloor aanvankelijk ook de tweede plaats aan Perez toen hij in bocht 12 even naast de baan ging. Leclerc bleef echter in het spoor van Perez rijden en in de allerlaatste ronde slaagde Leclerc er alsnog in om Perez voorbij te gaan en als tweede te finishen. Desondanks was Leclerc toch ook wel wat teleurgesteld met de tweede plaats.

“Ik heb alles gegeven maar langs de andere kant ben ik er zeker van dat iedereen een geweldige race heeft gezien,” aldus Leclerc. “Ik heb echt ervan genoten en we zouden meer races moeten hebben waarop op deze manier wordt geracet want het was echt genieten.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023