Aguri Suzuki wil deel van Super Aguri aandelen verkopen

Super Aguri teambaas Aguri Suzuki ziet zich genoodzaakt om een deel van zijn aandelen in het team te verkopen. Eén van de sponsors, SS United, komt zijn betalingsverplichtingen niet na en dit zorgt voor een penibele financiële situatie.

Suzuki is nu opzoek naar een investeerder die een deel van zijn aandelen wil overkopen om zo de toekomst van het team veilig te stellen. Hij is er zich ook van bewust dat hij niet voor altijd op de steun van Honda zal kunnen rekenen. Honda hielp het team opstarten en levert personeel, chassis en motoren aan Super Aguri.

Autosport.com meldt dat Aguri Suzuki in gesprek is met de Spaanse zakenman Alejandro Agag die zijn interesse al duidelijk kenbaar heeft gemaakt. Agag is geen onbekende in de autosport. Hij kocht begin dit jaar een aandeel bij het GP2- team Campos Grand Prix en liet toen weten dat hij de mogelijkheid onderzocht om ook een deel van een Formule 1 team te kopen. Super Aguri bevestigd dat het gesprekken voert.

"Er is een kleine groep mensen met wie we op dit moment onderhandelen."

Volgens berichten zou Aguri Suzuki een minderheidsaandeel willen verkopen. Op die manier blijft hij teambaas van het Super Aguri en kan het team verder onder Japanse vlag blijven rijden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print