Barrichello: "Afstelling van windtunnel is verkeerd."

Hoe zou het zijn met Rubens Barrichello. De Braziliaan die in het verleden successen kende bij Ferrari zit dit seizoen in een sukkelstraatje zonder einde. Zijn Honda is niet vooruit te branden en tijdens de vorige Grote Prijs eindigde Rubinho op een zeer teleurstellende 18e plaats, 2 ronde achter de spijker van Adrian Sutil.

"De voorbije races waren alles behalve eenvoudig, vooral omdat we meer verwacht hadden. Normaal gezien is het rijden om de Hungaroring ongeveer hetzelfde als in Monaco, wat voor ons nog de beste race was. Daarom hadden we ons op Hongarije verheugd."

Barrichello besloot dan maar om eens een bezoek aan de Honda fabriek te brengen, waar 2 nieuwe aërodynamica specialisten het team recent versterkte.

"Tijdens de week van de race sprong ik eens binnen in de fabriek om de 2 nieuwe aërodynamici te bezoeken die nu voor ons werken: Loic Bigois die van Williams overkomt en John Owen van BMW, 2 teams die dit jaar goede resultaten boeken."

"Ik hoorde meteen wat ik verwacht had. Ze denken dat de afstelling van ons windtunnel verkeerd is, en dat dit de oorzaak is waarom onze ontwikkeling niet effectief is. We moeten veel dingen veranderen zoals de structuur van de windtunnel en het zal maanden duren voor we veranderingen zien. Het is nu belangrijk dat we veranderingen aanbrengen op de wagen van dit jaar, om te zien of deze veranderingen een positief effect hebben. Dit alles met het oog op de wagen van volgend jaar."

Rubens Barrichello scoorde dit jaar nog geen enkel punt. Zijn teamcollega Jenson Button behaalde 1 punt.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023