Alonso: “Alpine heeft het beste team van het middenveld”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Ondanks het feit dat Alpine slechts vijfde in het kampioenschap staat is Fernando Alonso van mening dat Alpine het beste team in het middenveld van de Formule 1 is.

Tot dusver verzamelde Alpine 95 punten in het kampioenschap bij de constructeurs, goed voor een vijfde plaats maar daarmee heeft het slechts ongeveer de helft van het aantal punten dat McLaren en Ferrari hebben.

De strijd om de derde plaats is dus veraf voor Alpine maar volgens Alonso is Alpine dus wel bet beste team in het middenveld.

“Ik denk dat we goed zijn, we zijn op alle vlakken goed,” vertelde Alonso eerder deze week. “Zoals ik zei doen we onze job op zondag.”

“We hebben misschien niet de wagen om op basis van pure performance te strijden met AlphaTauri of Aston Martin. Maar we beschikken wel over het team om met hen op zondag te strijden voor de punten.”

Volgens Alonso zal Alpine dan ook vooral om de vijfde plaats in het kampioenschap moeten strijden.

“We zullen proberen om voor de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap te strijden. Op dat vlak zitten we met ons raceteam goed,” aldus Alonso.

“We hebben dan wel misschien niet de snelste wagen van het middenveld, we lijken wel het beste team van het middenveld te hebben en dat zorgt ervoor dat we op zondag punten kunnen scoren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022