Alonso blijft in het haast onmogelijke geloven

Volgens Fernando Alonso zijn hijzelf en Ferrari het aan zichzelf verplicht om in de titel te blijven geloven. Maar eerst en vooral moet er alles aan gedaan worden om in de resterende races zo veel mogelijk overwinningen te behalen.
image

De titeldroom levend houden zal niet eenvoudig zijn, dat beseft ook Alonso. De Spanjaard weet dat het niet alleen meer van hem kan komen. Eerst en vooral moet Vettel af en toe een mindere race rijden en mogelijk zelfs buiten de punten finishen. De kloof tussen Vettel en Alonso bedraagt momenteel immers 89 punten.

Er zal dus heel wat moeten veranderen de komende races zodat Ferrari en vooral Alonso nog om de titel kunnen strijden. De focus ligt volgens de Spanjaard dan ook vooral op races winnen en uiteraard moet je in de titel blijven geloven zolang het mathematisch mogelijk is.

“Ferrari kan niet naar raceweekends gaan zonder aan de overwinning te denken,” zegt Alonso in Marca. “We zijn echter realistisch en weten dat het zeer moeilijk is. We moeten hopen dat Vettel fouten maakt of pech kent.”

Alonso kon vorig jaar in de tweede helft van het seizoen nog fors terugkomen en ging zelfs als favoriet voor de titel de laatste race in. Het zou echter nog straffer zijn dan vorig jaar indien de Spanjaard hier dit seizoen in zou slagen. Alonso gelooft dan ook vooral in het feit dat Ferrari met het oog op volgend seizoen sterk kan presteren.

“Natuurlijk kunnen we hen inhalen. De regelementeringen zijn veranderd, de blown diffusers zullen ondermeer verboden zijn. De filosofie en denkwijze in de windtunnel zullen dan ook serieus verschillen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print