"Alonso blijft één jaar langer bij Renault"

Fernando Alonso is de absolute man van de voorbije twee races. Eerst won de Spanjaard mits enig geluk in Singapore, maar in Japan wist Alonso optimaal te profiteren van het tumult bij de start in de eerste bocht.

Nadien wist de Spanjaard op eigen kracht Kubica en Kimi Räikkönen voor te blijven. Renault en Alonso lijken de laatste races dan ook op een hoger niveau te zitten, wat er uiteraard toe kan leiden dat de Spanjaard gewoon bij Renault zal blijven.

Na Singapore zei Alonso nog dat die overwinning zijn beslissing niet zou beïnvloeden, maar deze overwinning is compleet anders. Ze toonde aan dat de Renault steeds beter wordt en dat het team alles in het werk blijft stellen om Alonso van een zo goed mogelijke wagen te voorzien.

Natuurlijk blijft de vraag of de Spanjaard na dit seizoen nog voor Renault zal rijden, en die kan lijkt met de minuut groter te worden. Nog voor aanvang van de GP van Japan zou de Spanjaard verraden hebben dat hij een besluit genomen heeft.

Volgens bronnen van Bild am Sonntag zou de Spanjaard definitief ervoor gekozen hebben om bij Renault te blijven. De Spanjaard zou er weliswaar voor geopteerd hebben om slechts een contractverlenging aan te gaan van één jaar, dit om zijn kansen gaaf te houden om in 2010 mogelijk bij Ferrari te rijden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021