Alonso: “De F10 is de beste wagen waarmee ik ooit heb gereden”

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso verklaarde onlangs dat de Ferrari F10, waarmee hij in 2010 zal strijden om de wereldtitel, zijn beste wagen tot nu toe is.
Fernando Alonso begon zijn carrière bij Minardi en dat men hem daar niet meteen de beste wagen zou gaan bieden, dat wist hij waarschijnlijk zelf wel op voorhand. Een overstap naar het Franse Renault was dan wel weer een zeer goede zaak aangezien hij daar twee wereldtitels op rij in de wacht wist te slepen.

Vervolgens wilde Alonso het behaalde succes met een ander team kunnen herhalen en stapte hij over naar de Britse renstal McLaren dat in de ogen van veel insiders en supporters de Spaanse rijder ging benadelen ten opzichte van hun Britse rijder, Lewis Hamilton. Het werd een interne strijd tussen beide rijders met als gevolg dat Alonso er, een seizoen eerder dan verwacht, zijn valiezen pakte en terug naar Renault keerde. Opnieuw kende de Spanjaard geen succes, op twee overwinningen na, waarvan we er gerust nog steeds eentje in twijfel mogen trekken, namelijk die van Signapore in 2008.

In 2010 krijgen veel supporters eindelijk wat ze willen en daarmee bedoelen we niet altijd de comeback van Michael Schumacher. De Italiaanse tifosi noemden de overstap van Alonso naar Ferrari eerder al de overstap van de eeuw. Wat Jenson Button eerder deze week verklaarde wordt nu alvast door Alonso bevestigd. De Spaanse rijder vindt de Ferrari F10 zijn beste wagen allertijden en zijn ‘vijfde’ renstal zou dus misschien wel eens meer dan twee wereldtitels kunnen gaan opleveren.

“Ik zie geen enkele reden om pessimistisch te zijn, de F10 is de beste wagen waarmee ik ooit gereden heb. We leverden goed werk op gebied van betrouwbaarheid aangezien we op twee dagen tijd, in droge omstandigheden, heel wat kilometers konden afleggen. Bij de concurentie heeft men de kaarten reeds op tafel gegooid en dat hebben wij tot nu toe nog niet echt gedaan. We zijn nu al zeer optimistisch”

“Volgens mij beschik ik in 2010 over een zeer sterke wagen maar ik denk eveneens dat we nog wat moeten werken aan onze korte afstanden met weinig benzine aan boord. De andere teams gaan proberen te verbeteren tijdens de komende test in Barcelona maar in mijn ogen heb ik de beste wagen. Indien ik momenteel voor een andere renstal zou rijden, dan zou ik de F10 eveneens als de beste wagen aanzien”, aldus Fernando Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}