Teams willen extra testdag

Dat de testweek op Jerez helemaal in het water is gevallen mogen we deze keer wel erg letterlijk opnemen. De teams willen nu graag ter compensatie een extra testdag bij de FIA verkrijgen.
De tests op het Spaanse circuit van Jerez verliepen in 2010 alles behalve naar wens. De teams konden amper vergelijkingen maken aangezien in de Formule 1 het weer zeer bepalend is als het op rondetijden aankomt.

Op Jerez konden op een bepaald ogenblik de medewerkers niet meer naar hun hotels omwille van overstromingen en dan kunnen we toch wel stellen dat de meeste doelstellingen eveneens in het water vielen, en ditmaal letterlijk. Om de btrouwbaarheid en de veiligheid toch maar te kunnen garanderen is een vijfde testdag de beste oplossingen maar dan zal eerst de FIA nog moeten instemmen met het eventuele voorstel. De organisatie van het zogenaamde Circuit de Catalunya wil best een extra testdag voorzien maar van de FIA kreeg men nog geen officiële aanvraag.

“Tot nu toe hebben we nog niets vernomen maar de eventuele extra testdag kan sowieso al niet plaatsvinden op 1 maart aangezien het circuit dan al bezet is. De enige mogelijkheid is om hem op 24 februari te doen plaatsvinden want dan zal Red Bull Racing er sowieso een clip opnemen”, aldus de organisatie van het circuit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}