Alonso: “De zwaarste race uit mijn carrière”

Fernando Alonso kende een wel erg moeilijke GP van Maleisië. Van bij aanvang van de race kende de Spanjaard problemen met de versnellingsbak en uiteindelijk moest hij opgeven na een inhaalpoging op Jenson Button.
Tijdens de opwarmronde liep het voor de Spanjaard al mis. De versnellingsbak op zijn Ferrari liet het afweten, waardoor de Spanjaard nooit echt een kans maakte op een goede race.

“Tijdens de opwarmronde ging de versnellingsbak stuk waardoor mijn koppeling tijdens de race niet werkte. Ik moest daarom op een heel rare manier remmen. Ik moest eerst terugschakelen en vervolgens hard gas geven om de bocht in de juiste versnelling te kunnen nemen”, zei Alonso na afloop van de race tegen de Spaanse televisie. “Dit was waarschijnlijk de zwaarste race die ik ooit in mijn carrière heb gereden.”

“Ondanks alles leken we toch nog op weg naar punten maar de motor ging stuk. Het is echter beter om in de negende positie dit voor te hebben dan wanneer je aan de leiding ligt en vijfentwintig punten verliest.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}