Alonso: “Deze situatie is enorm frustrerend”

De situatie bij McLaren is volgens Fernando Alonso bijzonder frustrerend. Zowat ieder raceweekend ondervinden Alonso en teamgenoot Stoffel Vandoorne problemen met de Honda-motor. Die situatie is niet alleen enorm frustrerend maar stilaan ook quasi onhoudbaar te noemen.

Fernando Alonso leek tijdens de GP van Canada op weg naar zijn eerste puntenfinish van het seizoen. De Honda-motor achterin zijn McLaren stak daar echter een stokje voor door enkele ronden voor het einde van de race de geest te geven.

Voor Alonso was het na zijn debuut tijdens de Indy 500 dan ook een F1-terugkeer met een wrange nasmaak. Voor de zoveelste keer gaf de Honda-krachtbron de geest, iets wat de Spanjaard ondertussen al gewoon is. Deze keer was het echter des te pijnlijker omdat Alonso en McLaren nu echt wel dat eerst wk-punt van het seizoen binnen handbereik hadden.

“Het is enorm hard voor de jongens van het team om dat wk-punt te verliezen,” zei Alonso. “Mijn leven verandert het niet. Na 16 jaar in de Formule 1, wat betekent één wk-punt dan? Maar voor de jongens van het team betekent het wel iets. Ze hebben zo hard gewerkt, dag en nacht. Onze wagen voorbereiden, het voorbereiden van de strategie en tegelijkertijd zorg dragen voor ieder detail. Je wil een goed resultaat voor het team behalen, ook al is het maar één punt. Dan is dit erg frustrerend.”

Het mechanisch probleem aan het einde van de GP van Canada, en de daarmee gepaard gaande opgave, zullen bovendien ook gevolgen hebben voor de volgende race in Azerbeidzjan. De motor van Alonso zijn McLaren zal waarschijnlijk vervangen moeten worden, wat dan weer een gridpenalty met zich zal meebrengen.

“Het is zeker en vast enorm frustrerend. Het is niet zo dat we alleen een punt verloren hebben, we zullen ook opnieuw een race en kansen verliezen. We zullen waarschijnlijk immers als laatste starten in Baku. Jenson heeft de motor immers reeds in Monaco vervangen en hij startte toen ook al als laatste. In Canada ging de motor verloren en in Baku zullen we dus opnieuw als laatste starten. Deze situatie is zeker en vast niet leuk,” besluit Alonso.

De voorbije weken groeiden de speculaties dat McLaren motorpartner Honda zou willen dumpen en wil terugkeren naar motoren van Mercedes. McLaren zou binnen de drie maanden een beslissing nemen over de toekomst terwijl ook Fernando Alonso tegen september duidelijk beterschap wil zien. Zoniet is de kans groot dat hij McLaren en misschien zelfs de Formule 1 vaarwel zegt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022