“De Formule 1 is een onnozel circus, zijn we taxibestuurders of F1-piloten?”

Daniil Kvyat was na afloop van de GP van Canada niet te spreken over de bestraffingen die hij kreeg. Hij vindt dat de F1 een onnozel circus is geworden.

Kvyat slaagde er niet in om meteen van de startgrid weg te geraken toen de formatieronde aangevat werd. Uiteindelijk geraakte de Rus alsnog weg maar kreeg hij een bestraffing omdat hij zijn positie niet opnieuw innam alvorens de eerste safety car-lijn werd overschreden.

Voor die inbreuk kreeg Kvyat aanvankelijk van de stewards een drive through-penalty, om vervolgens van de FIA te vernemen dat hij eigenlijk een straf van 10 seconden kreeg die bij zijn volgende pitstop moest uitgevoerd worden. De Rus schreeuwde het uit over de boordradio en begreep er niets meer van, iets dat hij ook nog eens na de race liet blijken.

“Ik kan me al niet meer herinneren welke boodschap over de boordradio,” antwoordde Kvyat toen hem gevraagd werd om wat meer uitleg te geven over zijn uitlatingen over de boordradio. “Maar tja, ik was kwaad door wat er allemaal gaande was. Nog een bestraffing, dat lijkt wel een grap, niet?”

“Waar zijn we mee bezig? Ik krijg dan ook nog eens twee punten op mijn licentie, wat een domme regel is. Zijn we taxibestuurders? Of zijn we F1-piloten? Ik begrijp dit echt niet. Het is een circus, een ‘f—ing’ circus!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023