Alonso: "Dit had ik niet verwacht"

Fernando Alonso zorgde deze middag voor een verrassing van formaat tijdens de GP van Spanje. Massa, Kovalainen, Hamilton en Kubica: allemaal waren ze op weg naar de absoluut snelste rondetijd tijdens de kwalificatie maar allemaal misten ze ook op een haar na hun doel. En toen was daar plots de Spanjaard die geheel onverwacht de besttijd liet noteren.

Niets dan lachende gezichten bij de Franse renstal, al kwam er nadien nog een zekere Kimi Räikkönen die ijskoel bleef en de snelste tijd neerzette. Desondanks iedereen tevreden bij Renault, want dit had zelfs Fernando ALonso niet verwacht tijdens zijn thuisrace.

"Het was zeer bemoedigend toen ik over de finishlijn reed, ik wist immers dat mijn tijd goed was," zei Alonso na afloop. "Ik wist dat enkel Kimi nog achter me kwam, waardoor ik zeker was van een plaats op de eerste startrij. Dit hadden ook helemaal niet verwacht, niet tijdens deze race en ook niet tijdens de rest van het seizoen. Ik kan dan ook niet gelukkiger zijn dan hoe ik me nu voel."

Alonso toonde vandaag dat de aanpassingen aan de Renault hun vruchten afwerpen. Nu nog afwachten of de Spanjaard tijdens de race meekan met de rest.