Alonso doorstaat vlot het Rookie Orientation Program voor deelname aan Indy 500

Fernando Alonso kreeg gisteren voor het eerst de wagen te zien waarmee hij zal deelnemen aan de Indy 500. De Spanjaard legde vervolgens probleemloos het Rookie Orientation Program af.

Alonso zal op 28 mei deelnemen aan de Indy 500 maar voorafgaand aan die deelname moest hij wel eerste het verplichte Rookie Orientation Program doorstaan. Wie wil deelnemen aan de Indy 500 moet eerst 40 ronden met een bepaalde constante snelheid afleggen.

Tijdens het eerste deel moeten er tien ronden afgelegd worden tegen een snelheid van 210 mijl per uur, wat neerkomt op iets minder dan 340 kilometer per uur. Tijdens het tweede deel van vijftien rondjes gaat de snelheid met vijf mijl per uur omhoog. Tijdens het laatste deel moeten er vijftien ronden afgelegd worden tegen 220 mijl per uur. In minder dan een uur tijd had Alonso het Rookie Orientation Program succesvol afgelegd, waarmee hij officieel startgerechtigd is voor de Indy 500.

De test van Fernando Alonso werd live uitgezonden via Youtube. Na het succesvol volbrengen van het Rookie Orientation Program mocht Alonso verder testen op de Indianapolis Motor Speedway.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}