Sauber-piloten vinden keuze voor Honda-motor een goede beslissing

In de aanloop naar de Grote Prijs van Rusland van het voorbije weekend maakte Sauber bekend dat het vanaf 2018 met Honda-motoren zal rijden. De Sauber-piloten laten weten dat ze dat de juiste beslissing vinden.

Na een seizoenstart vol problemen voor de Japanse motorenbouwer zal het Honda-baas Hasegawa ongetwijfeld plezier doen dat iedereen bij Sauber er naar uitkijkt om met Honda in zee te gaan.

Marcus Ericsson vindt het een stap vooruit voor het team. “Het is wel duidelijk dat als je het nu bekijkt het niet beste keuze lijkt want Honda heeft op dit moment grote problemen. Maar ik denk als je het op de lange termijn bekijkt dit de juiste beslissing voor het team is.”

Zijn collega Pascal Wehrlein denkt er hetzelfde over.

“Het is goed voor het team,” aldus de Duitser. “Eigenlijk kan ik er niet zo veel over kwijt want ik heb enkel een contract voor 2017 maar ik hoop dat Honda volgend jaar zijn steentje kan bijdragen om van Sauber een competitief team te maken.”

Tot volgend seizoen moeten de Zwitsers het wel nog uitzingen met een Ferrari-motor van vorig seizoen en in Sochi werd nu al duidelijk dat dat een probleem wordt op circuits waar het vermogen een grotere rol speelt.
Ericsson beseft dat ze moeten roeien met de riemen die ze hebben.

“Er zullen circuits komen waar het gebrek aan vermogen meer aan de oppervlakte zal komen maar er zullen even goed circuits komen waar dat niet zo belangrijk zal zijn,” vertelt de Zweed. “We moeten gewoon de moed erin houden en hard werken om de auto te ontwikkelen zoals we dat gepland hebben.”

“ Ik denk dat het hele seizoen zeuren over het feit dat we een oudere motor hebben niet zal helpen,” besluit Ericsson.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print