Alonso en Piquet goed voorbereid voor GP Europa

Dit weekend wordt er voor het eerst een Grote Prijs verreden op het stratencircuit van Valencia. Voor alle rijders wordt het dus een eerste kennismaking met het splinternieuwe circuit. Toch hebben alle piloten al een hele hoop kennis opgedaan in de simulators van hun team.

Zo ook Nelson Piquet en Fernando Alonso bij Renault. Enkele jaren geleden vergeleek Alonso de simulator bij Renault nog met een gewone Playstation maar ondertussen maakt het team gebruik van de faciliteiten van een voormalig Benneton directeur, Nick Wirth.

De man zou de beste simulator die er op dit moment te krijgen is in z’n bezit hebben en op z’n minst twee niet nadergenoemde teams maken er gebruik van.

Met een kostprijs van 7500 euro per dag krijgt m’n een simulatie die voor 95% overeenkoms met de realiteit. Elke hobbel en bocht wordt gemodelleerd met behulp van GPS en worden dan omgezet in virtuele beelden met hoogstaande grafische kwaliteit.

Dat simulatie steeds belangrijker wordt in de Formule 1 mag duidelijk zijn. Eerder deze week meldden we u nog dat Ferrari een splinternieuwe next-gen simulator heeft besteld.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer