Alonso hinderde Schumacher onbewust

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso verklaarde zopas het gesprek dat tussen hem en Michael Schumacher heeft plaatsgevonden na afloop van de kwalificatie in Australië. Alonso zou Schumacher onbewust hebben opgehouden.
Zoals u vast al wel zal weten dient een rijder tijdens de kwalificatie telkens nog een volledige ronde te rijden om vervolgens weer de pitstraat op te zoeken. Op dat ogenblik zal de bewuste rijder het tempo laten zakken en dat heeft als risico dat deze één van de snelle rijders kan hinderen. In Australië deed dit zich voor tussen Fernando Alonso en Michael Schumacher.

Meteen na de kwalificatie sprak Schumacher Alonso even aan terwijl deze zich nog in de cockpit van zijn F10 bevond. Alonso verklaarde zopas het gesprek dat onder, in dit geval, twee helmen plaatsvond.

“Ik had inderdaad het gevoel dat ik Michael had gehinderd maar ik deed het zeker niet opzettelijk. Michael vroeg me of het team me op de hoogte had gehouden over de radio en om eerlijk te zijn was dat niet het geval. Ik wist niet dat hij aan zijn snelle ronde bezig was. Ik ging vervolgens te laat opzij want hij was al bij me toen ik hem opmerkte”, aldus de Spaanse rijder.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}