Alonso: “Ik heb een duidelijk beeld over mijn toekomst”

Fernando Alonso weet naar eigen zeggen wat zijn plannen voor de nabije toekomst zijn. De Spanjaard lijkt een terugkeer naar de Formule 1 in 2020 alvast uit te sluiten.


Eind vorig jaar nam Alonso afscheid van de Formule 1 maar mede door zijn rol als McLaren-ambassadeur alsook enkele F1-tests wordt de Spanjaard al geruime tijd gelinkt aan een eventuele F1-comeback.

Als we Alonso zelf mogen geloven zal een eventuele F1-comeback alvast niet voor volgend jaar zijn. De Formule 1 is volgens Alonso momenteel niet aantrekkelijk genoeg.

“Wat de Formule 1 me de voorbije jaren te bieden had was op een persoonlijk niveau niet aantrekkelijk genoeg,” zei Alonso op de lancering van de eSports ‘Liberbank Challenge’.

“Het was een uitzonderlijk deel van mijn carrière maar vandaag vind ik in de Formule 1 niet de uitdagingen die ik ergens anders vind.”

Na een succesvolle passage in het WEC, en een dramatische kwalificatie voor de Indy 500 eerder dit jaar, is het nu uitkijken wat de plannen van Alonso voor de nabije toekomst zijn. Alonso zelf lijkt alvast een beslissing te hebben genomen.

“Ik heb een duidelijk idee over wat ik ga doen,” aldus de Spanjaard, die zich tegelijkertijd op de vlakte houdt over zijn toekomstplannen.

“Ik laat geen deuren open en ik wacht niet op een telefoontje van iemand.”

“Ik kies altijd zelf waar en wanneer ik wil racen, dat doe ik omdat ik mijn beslissingen neem op basis van wat me blij maakt. Ik heb in mijn hoofd wat ik in de toekomst wil doen en dat zal op het gepaste moment gecommuniceerd worden,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}