Ferrari: “Red Bull zorgt ervoor dat we moeten blijven pushen”

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zorgt het verbeterde vormpeil van Red Bull ervoor dat ze bij de Scuderia nog meer pushen. Ze willen immers absoluut Red Bull voorblijven.


Red Bull slaagde erin om in Oostenrijk te winnen, iets dat Ferrari dit seizoen nog niet lukte. Daarnaast was Red Bull ook erg competitief op het circuit van Silverstone, Ferrari moet met andere woorden een tandje bijsteken indien het de nummer twee bij de constructeurs wil blijven.

“Red Bull is zeker en vast beter geworden. Wanneer ik naar de voorbije twee races kijk dan wonnen ze in Oostenrijk en waren ze ook zeer competitief in Silverstone,” aldus Binotto.

“Ik denk dat ons pakket en dat van hen zeer dicht bij elkaar liggen, dat hebben de laatste twee races bewezen.”

Volgens Binotto zorgt de hete adem van Red Bull in de nek van Ferrari ervoor dat iedereen bij de Scuderia aangemoedigd wordt om nog beter te presteren.

“Zijn zij tweede, of zijn wij tweede? Ik denk dat het erg close is,” vat de Ferrari-teambaas de huidige situatie samen.

“Ik denk dat het ons nog meer een boost geeft omdat we weten dat we ons moeten verbeteren. We moeten in staat zijn om te vechten voor de eerste plaats en dat tijdens iedere race, wat het circuit ook is. Dat was niet het geval tijdens de Britse GP en dat is dan ook een teleurstelling.”

Vooral na de erg goede en competitieve kwalificatie lagen de verwachtingen van Ferrari hoger. Tijdens de race was Ferrari echter minder competitief dan tijdens de kwalificatie.

“Na de kwalificatie moet ik zeggen dat we een beter resultaat hadden verwacht, maar onze snelheid was niet goed genoeg en ik denk dat er veel zaken verbeterd kunnen worden,” besloot Binotto.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}