Alonso is terug onder de mensen

Fernando Alonso leek van de aardbodem verdwenen na de Grote Prijs van Brazilië. Na zijn breuk met Mclaren bleef het een tijdje stil rond de tweevoudige wereldkampioen. Gisteren kwam Alonso dan toch terug boven water op het FIA-gala in Monte Carlo, waar hij zijn trofee voor de 3e plaats in het F1 wereldkampioenschap 2007 kwam afhalen. Alonso heeft na een moeilijk seizoen wat tijd doorgebracht met familie en dacht na over z’n toekomst. Hij gaf volgend interview tijdens het FIA-gala.

"Het was opnieuw een uitdagend seizoen omdat mijn wagen van het begin tot het einde zeer competitief was. Het team leverde fantastisch werk. Naast de baan waren sommige dingen iets moeilijker. Maar zo een dingen gebeuren vaker in de sport. Ik heb veel dingen geleerd die ik in de toekomst zal kunnen gebruiken."

Waar Alonso in de toekomst rijdt is nog niet officieel bekendgemaakt. Bijna alle media gokken op een terugkeer naar Renault. Een medewerker van het team gaf op hetzelfe FIA-gala tekst en uitleg bij de onderhandelingen met Alonso.

"We hebben contact met Alonso. We voeren gesprekken maar er is nog niets beslist."

De Spaanse krant "AS" geeft aan dat de terugkeer van Alonso maandag zal bekendgemaakt worden.