Rosberg tot 2010 bij Williams

Nico Rosberg, over zijn toekomst werd de afgelopen maanden druk gespeculeerd. De jonge Duitser werd ondermeer gelinkt aan het tweede zitje bij McLaren, maar Frank Williams verzette zich erg tegen een mogelijke overstap van zijn pupil.

Die overstap zal er voorlopig alvast niet komen, aangezien Bild am Sonntag weet te onthullen dat Nico Rosberg een contractverlenging bij Williams op zak heeft. Rosberg zal tot eind 2010 bij Williams rijden.

"Bedankt," zegt reageert Nico Rosberg eerder laconiek. "Het moest een geheim blijven, maar ik kijk alvast uit naar twee extra jaren bij Williams."

Rosberg zal alvast niet voor het grote geld bij Williams blijven. De Duitser krijgt een loonsverhoging, maar het zal alvast niet zo veel zijn als dat hij misschien bij McLaren had gekregen. Rosberg blijft trouw aan Williams omdat zij hem de kans hebben gegeven om in de formule 1 zijn debuut te maken.

"Ik wou tegen om het even welke prijs in de formule 1 komen," aldus Rosberg. "Nu heeft Williams me een uitstekend aanbod gedaan en ik heb het geaccepteerd."