Officieel: Alonso keert terug naar Renault

Wat al weken in de lucht hing wordt nu bevestigd: Alonso keert terug naar Renault. Volgens de Spaanse krant "El Mundo" zou Alonso ook meteen de rijder met het hoogste inkomen in de Formule 1 worden.

Nelson Piquet Jr. wordt de 2e rijder van het team. Hij debuteert in de Formule 1 na een jaar als testrijder bij Renault. De Fransman Romain Grosjean neemt die rol over van Piquet. De rijders van het seizoen 2007, Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen, zitten dus (voorlopig) zonder team.

Flavio Briatore liet volgende mededeling achter op de officiële website van het Renault team:

"Fernando en Nelsinho zullen één van de meest interessante rijdersbezetting van 2008 vormen. We zijn zeer blij met de terugkeer van Fernando bij het team waar hij zijn grootste successen behaalde. Nelsinho is één van de meest veelbelovende talenten in de autosport. Na zijn succes in de GP2 heeft hij het voorbije jaar de kneepjes van het vak geleerd als onze testrijder, hij is nu klaar om de volgende stap te zetten."

Alonso is enthousiast over zijn terugkeer naar Renault:

"Ik ben zeer blij dat ik terugkeer naar Renault. Dit is het team waar ik opgroeide als Formule 1 rijder. Nu is het tijd om samen aan een nieuw hoofdstuk te beginnen."

Ook Piquet Jr. is zeer blij met z’n zitje bij Renault:

"Ik wil eerst en vooral Flavio en Renault bedanken omdat ze vetrouwen in me hebben voor 2008. Het is een geweldige kans om mijn Formule 1 debuut bij een topteam te kunnen maken en dat naast één van de beste rijders in de sport."

Alonso test naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst met de R28 op 22 januari op het circuit van Valencia. De nieuwe bolide van Renault wordt later, op 31 januari, voorgesteld aan de pers.