FIA heeft goede redenen om Mclaren te laten wachten op uitspraak

Max Mosley verdedigt de beslissing van de World Motor Sport Council om een uitspraak omtrent de legaliteit van de MP4-23 van Mclaren voor het seizoen 2008 uit te stellen. Hij deed dit in een interview met auto motor und sport.

Mclaren moet haar wagen laten controleren door de World Council omdat het in september werd veroordeeld voor bezit van vertrouwelijke Ferrari informatie. Het team kreeg een boete van 100 miljoen dollar opgelegd en werd uit het constructeurskampioenschap geschrapt. Verder moest het team aantonen dat het de informatie niet gebruikt had bij het ontwerp van de wagen voor 2008.

Mclaren had gehoopt om de beslissing van de World Council vorige week te krijgen maar de raad besliste dus de uitspraak uit te stellen en dit tot 14 februari 2008. Mosley zegt nu dat er feiten aan het licht zijn gekomen tijdens de hoorzitting vorige week die het uitstel noodzakelijk maakten.

"Het zou oneerlijk zijn om me op dit moment uit te spreken over deze zaak. We hadden de affaire ook graag afgesloten maar er kwam iets aan het licht waardoor een tweede hoorzitting nodig is. Geloof me maar als ik zeg dat je geen 26 mensen de wereld laat rondvliegen als er geen goede rede voor is."

Nog volgens Mosley is Mclaren op tijd verwittigd en hebben ze genoeg tijd om te reageren op de twijfels die de FIA nog heeft.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023