"Alonso kan je beter in je eigen team hebben"

Pedro De La Rosa heeft aan het Spaanse dagblad Dario AS laten weten dat hij de overgang van Fernando Alonso naar het Franse Renault een mispunt vind. Alonso heeft weer veel bijgeleerd in 2007 en dat kan hem in 2008 wel eens ten goede komen. De La Rosa verteld dat je een rijder als Alonso maar beter in je eigen team kan houden. Hetgeen Alonso vorig seizoen heeft meegemaakt bij McLaren is alles behalve aangenaam maar anderzijds ook zeer leerzaam geweest.

Er wordt dan ook verwacht dat de Spaanse rijder samen met Renault weer aan de top zal staan en dat hij veel zal bijdragen aan de verbetering van de Franse renstal. De La Rosa laat ook nog weten dat hij Fernando Alonso mist bij McLaren en dat het wennen wordt zonder hem.

"Fernando draagt veel bij aan een team en het is beter om hem te hebben dan dat hij voor iemand anders uitkomt. De huidige McLaren wagen lijkt veel op die van vorig seizoen maar is wel makkelijker te rijden dan haar voorganger. We werken momenteel aan betrouwbaarheid en aan snelle ronderijden, iets wat goede vooruitzichten boekt", aldus Pedro De La Rosa.

door Manuel Houben

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023