“Alonso moet de nieuwe Schumacher worden”

Bij Ferrari hoopt men alvast dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso op dezelfde manier als Michael Schumacher destijds te werk zal kunnen gaan. Alonso zou alvast een betere optie geweest zijn dan Kimi Raikkonen.
In eerste instantie heeft men bij Ferrari de situatie tussen Alonso en Lewis Hamilton in 2007 nog eens bovengehaald. Stefano Domenicali sprak er zelfs al over met de Spaanse rijder om toch maar zeker te zijn dat een gelijkaardige situatie zich in 2010 niet nog eens zou voordoen met Felipe Massa.

Alonso werd voor alle duidelijkheid niet op de vingers getikt want geweten is dat het de Britse renstal McLaren was die destijds plots partij ging trekken voor haar rijder uit eigen land, Hamilton.

“Ik kan jullie nu alvast garanderen dat mijn situatie in 2007 zich niet zal herhalen bij Ferrari”, zo vertelde Alonso alvast.

Bij Ferrari hoopt men in elk geval dat Alonso zowat de opvolger van Michael Schumacher zal worden in 2010 want geweten is dan ook weer dat zowel Felipe Massa als Kimi Raikkonen nooit echt geschikt waren voor de ontwikkeling van een wagen. Wat Fernando Alonso betreft zal de samenwerking met Ferrari alvast niet tot problemen gaan leiden en zal vooral Felipe Massa gewoon op zijn manier kunnen blijven werken.

“Kimi is een heel goede rijder als hij een goede wagen ter beschikking krijgt maar Fernando is dan weer in staat om van een slechte wagen een perfecte wagen te maken. Aangezien we aan ontwikkeling toe zijn is het dus beter voor Ferrari om in 2010 over de diensten van Fernando te beschikken. Ik sprak al met hem over zijn voorval met Hamilton in 2007 en hij vertelde me dat hij zich destijds vooral tekort voelde gedaan. Ferrari heeft een nieuwe Schumacher nodig en we verwachten dus dat Fernando in staat is om hetzelfde werk af te leveren”, aldus Stefano Domenicali.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}