Alonso: "Overwinning beïnvloedt mijn keuze niet"

Fernando Alonso won enigzins verrassend de GP van Singapore. Een heel belangrijke overwinning voor de Spanjaard en Renault. Alonso gaat immers de geschiedenis in als de eerst F1-rijder die een GP verreden onder kunstlicht heeft weten te winnen.

Het is echter ook een belangrijke overwinning voor Renault, want de Franse renstal neemt daardoor een optie op de vierde plaats in het wk bij de constructeurs.

Met de overwinning van Alonso circuleren uiteraard ook opnieuw de vele geruchten over de toekomst van de Spanjaard. Alonso is echter duidelijk wat dat betreft, de overwinning zal zijn keuze voor 2009 niet beïnvloeden.

"Neen, ik heb niet gezegd dat ik bij Renault zal blijven. Ik heb gewoon dank je tegen het team gezegd omdat ze deze wagen verder blijven ontwikkelen. We beschikten tijdens deze race over een nieuwe voorvleugel. Men werkt aan de wagen van volgend jaar, maar men vergeet tegelijkertijd ook de huidige wagen niet."

"Deze overwinning zal mijn keuze voor volgend seizoen niet veranderen. Maar zoals ik steeds heb gezegd, zal Renault mijn voorkeur genieten, omdat ik me echt thuisvoel bij het team," lichtte Alonso een tipje van de sluier op …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021