Alonso: “Raikkonen is een teamgenoot zoals alle andere”

Kimi Raikkonen moet al een heel seizoen zijn meerdere erkennen in Fernando Alonso. De Fin ondervindt overduidelijk meer problemen dan Alonso met de Ferrari F14 T, maar Alonso is echter van mening dat dit niet specifiek eigen is aan Raikkonen.
image
Raikkonen maakte de overstap van Lotus naar Ferrari, maar tot nu toe zonder veel succes. De Fin ondervindt de nodige moeilijkheden met de F14 T, maar Alonso denkt dat de oorzaak daarvoor niet bij Raikkonen te zoeken is. Volgens Alonso is Raikkonen een teamgenoot zoals alle andere teamgenoten die hij reeds heeft gehad en de samenwerking verloopt dan ook niet moeilijker dan anders.

“De wagen is overduidelijk niet goed. We hebben een gebrek aan downforce en tractie. Tijdens de eerste races hadden we bovendien problemen met het remmen door het brake-by wire systeem, net als enkele andere nieuwe systemen. Waarschijnlijk voelde hij zich niet helemaal vertrouwd met de wagen en was hij niet helemaal tevreden over de balans van de wagen,” aldus Alonso.

Volgens de Spanjaard werkt hij intensief samen met de Fin om de problemen die Ferrari heeft op te lossen, maar die samenwerking verloopt niet anders dan met zijn voorgaande teamgenoten.

“We werken zeker en vast goed samen en er zijn heel wat meetings die lang duren omdat we veel te bespreken hebben. We maken constant opmerkingen en suggesties over wat we ervaren in de wagen op de baan. Zo proberen we feedback te geven aan de ingenieurs die deze info dan kunnen doorgeven aan de fabriek in Maranello waardoor die met ideeën voor oplossingen kunnen komen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}