Alonso reed bijna voor Red Bull

Toen Fernando Alonso aankondigde dat hij McLaren verliet onstonden er de wildste geruchten over zijn toekomst in de formule 1. De Spanjaard zou terugkeren naar Renault, voor Ferrari gaan rijden, of zelfs een jaar aan de kant blijven. Uiteindelijk werd het een terugkeer naar Renault, al scheelde het niet veel of Alonso had voor Red Bull gereden.

Volgens Dietrich Mateschitz had de Spanjaard immers grote interesse om bij zijn team te komen rijden. Uiteindelijk knapte een mogelijke deal af op het feit dat Alonso slechts één jaar voor het team zou hebben willen rijden.

"Fernando vertelde tegen de Spaanse media dat Red Bull zijn favoriete team was om bij te gaan rijden. Zijn situatie was echter moeilijk omdat hij slechts één seizoen bij het team wilde zijn," aldus Mateschitz tegenover de Spaanse krant El Mundo. "Ik denk ook dat hij één van de beste rijders is, maar wij konden hem geen wagen geven voor enkel en alleen 2008. Hij zou immers na één jaar opnieuw vertrokken zijn en dat zou niet goed geweest zijn voor onze merknaam. Het was dan ook beter voor iedereen dat hij naar Renault ging."