Alonso stopt pas na behalen van derde titel

Voormalig wereldkampioen Fernando Alonso is niet van plan te stoppen zonder zijn derde wereldtitel te hebben behaald. De 27-jarige Spanjaard wil dolgraag de gallerij der groten betreden en daarvoor moet hij zijn aantal wereldtitels van twee naar drie weten te brengen. De Spaanse rijder begon zijn carrière ooit bij Minardi en ging vervolgens naar het Franse Renault. Samen met Renault wist hij in 2004 en in 2005 niemand minder dan Schumacher te verslaan. Dan ging het plots een jaartje minder want de overgang naar het Britse McLaren was geen wijze beslissing voor Alonso. Nu Alonso opnieuw aan zijn tweede seizoen begint met Renault wil hij voor niets anders meer gaan dan die derde wereldtitel.

"Ik ben niet van plan te stoppen zonder nog eens kampioen te worden. Morgen zal ik mijn zitje moeten passen en ik hoop op een goed seizoen. Wat betreft een mogelijke overgang naar Ferrari wens ik niet al te veel te zeggen. Elk antwoord zou best eens fout geïnterpreteerd kunnen worden. Ik wil simpelweg nog één keer kampioen worden
alvorens ik op pensioen ga", aldus Alonso.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen