Alonso: "Uiteraard zou ik graag naar Ferrari gaan"

Rondom de toekomst van Fernando Alonso was er de afgelopen weken heel wat speculatie. De Spanjaard besloot uiteindelijk om naar Renault te gaan, maar van bij de aankondiging van die overstap werd al opnieuw druk gespeculeerd.

Eerst en vooral over de duur van het contract. Alonso zou een contract van één jaar hebben, een contract van twee jaar, een optie om weg te gaan na een jaar. Reden van dit alles? De Spanjaard wordt maar al te graag gelinkt aan Ferrari. Al ontkent Alonso dat Ferrari hem gecontacteerd heeft voor een zitje in 2008, daar waar alle andere teams dat wel deden.

Alonso focust zich nu op Renault en ontkent dat hij na één jaar het Franse team reeds de rug zou toekeren. Al sluit hij het ook niet helemaal uit.

"Contracten in de formule 1 zijn altijd erg flexibel. Ik heb echter niet een contract bij Renault ondertekend, om vervolgens na één jaar vaarwel te zeggen. Vijftien dagen nadat ik een contract bij Renault heb ondertekend zou het niet fair zijn om te zgegen dat ik naar Ferrari wil gaan," aldus Fernando Alonso.

De Spanjaard steekt echter niet onder stoelen of banken dat hij ervan droomt om ooit voor Ferrari te rijden.

"McLaren en Williams zijn uiteraard ook erg goede teams, maar Ferrari is het grootste en beste team waar je naartoe kan gaan. Als ik er ooit heen zou gaan, dan zou ik er zeker en vast heel erg van genieten," besluit de Spanjaard.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023