Alonso voelt zich benadeeld

Fernando Alonso had er reeds dagenlang over gesproken. De Spanjaard wordt de laatste races benadeeld tijdens de kwalificaties. Hoe is volgens hem anders het verschil tussen hemzelf en Hamilton tijdens de afgelopen kwalificaties te verklaren.

Net vandaag zou hij in de kwalificaties weer benadeeld zijn. De Spanjaard moest voor zijn laatste pitstop tijdens de kwalificatie wachten achter zijn teamgenoot Hamilton. Hierdoor moest de Spanjaard alles uit de kast halen om nog net op tijd voor het vallen van de zwart wit geblokte vlag aan een ultiem snel rondje te beginnen.

"Ik ben zeer teleurgesteld," aldus Alonso vlak na de kwalificatie. "Het grootste probleem was dat ik net als gewoonlijk achter mijn teamgenoot de kwalificatie aanvatte. Wanneer je vervolgens de over de finishlijn rijdt met nog drie seconden te gaan om je snelle rondje te beginnen, dan kan je enkel zeggen dat je tijdens je ronde uit de pits veel te snel moet rijden om optimaal van je banden te kunnen profiteren tijdens je snelle ronde."

Nochtans was er een waarnemer van de FIA bij McLaren in de pitbox om te waken over de gelijke behandeling van Hamilton en Alonso.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023