World Series : beslissing is nabij voor Parente

Ook de World Series by Renault 3.5 naderen hun ontknoping. De strijd om de titel beperkt zich tot een gevecht tussen de Portugees Alvaro Parente en de Brit Ben Hanley. Op Estoril wil thuisrijder Parente natuurlijk zijn slag slaan, al begon het voor hem allemaal in mineur. Tijdens de qualilficaties gisteren zou Parente te snel hebben gereden in de pitlane en hij moest dus afstand doen van zijn snelste tijd. In plaats van pole position kreeg Parente dus een plaatsje op de tweede rij, naast Ben Hanley! Voor Hanley was de opdracht duidelijk: punten inhalen op Parente en dat kon enkel door voor de Portugees te finishen, liefst zo ver mogelijk voor de Parente uiteraard.

Bij de start van de eerste manche aarzelde Parente niet, hees zich naast Hanley die vergeefs probeerde poleman Jousse in te halen. In het geharrewar raakt Hanley Parente aan en flipt overkop met zijn wagen. De onvermijdelijke opgave en een cadeautje aan Parente die met een finish op de zesde plaats een volle twintig punten los staat. De winnaar was Miguel Molina, de man die op Spa zulke spectaculaire vlucht maakte, voor Parente’s teamgenoot Julien Jousse. Ook onze landgenoot, comeback-man Vervisch  deed het aardig met een 12de plaats op dit toch wel moeilijke circuit.

Vanmiddag wordt de tweede manche gereden. Winst voor Parente zou hem een quasi onoverkomelijke puntenkloof opleveren tegenover Hanley.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print