Alpine promoveert Pat Fry: “We willen binnen 100 races strijden voor de titel”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1-team heeft aangekondigd dat Pat Fry wordt gepromoveerd tot Chief Technical Officer en Matt Harman als Technical Director. Met deze benoemingen wil Alpine haar doel bereiken om binnen de 100 races te strijden voor het kampioenschap.

Pat Fry zal als CTO toezicht houden op alle technische activiteiten in Enstone en verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de prestatiedoelstelling van de wagen. Fry zal ook de mee de risico’s afwegen en de ontwikkelingsstrategie op lange termijn mee helpen bepalen om zo binnen het budgetplafond de prestaties te proberen maximaliseren.

Matt Harman, voorheen Engineering Director, zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van prestaties en experimenten op het circuit, het structureren van de technische organisatie en processen, en het uitbreiden van talenten en teams. Hij zal ook toezien op de technische ontwikkeling van het chassis en zal het team zijn unieke ervaring verlenen op het vlak van technische integratie en compromissen van chassis en power unit.

“We versterken het Alpine F1-team aanzienlijk met Pat en Matt aan het roer van Engineering in Enstone,” aldus Laurent Rossi, Voorzitter-Algemeen Directeur van Alpine.

“Pat is een van de meest ervaren ingenieurs in de Formule 1, terwijl de gedrevenheid en expertise van Matt cruciaal zullen blijken om het volledige potentieel van onze racewagens te benutten, in het bijzonder dankzij zijn unieke expertise die chassis- en motorontwikkeling combineert.”

De benoeming van Pat Fry en Matt Harman is de zoveelste wijziging binnen Alpine in een lange reeks met herschikkingen binnen het team.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer