Alweer moeilijke kwalificatie voor Honda

Hoewel de Grote Prijs van Japan doorgaat op een circuit dat eigendom is van Toyota, is het toch ook een thuisrace voor het Honda. Veel indruk kon het team echter opnieuw niet maken. Beide piloten staan op de voorlaatste rij van de starting grid.

Rubens Barrichello werd zeventiende.

"Ik zat op de limiet. In m’n laatste snelle ronde probeerde ik het met wat meer voorvleugel maar daardoor kreeg ik last van graining op de banden. Ik kon m’n tijd niet meer verbeteren. Spijtig dat ik niet meer kon doen in de kwalificaties voor onze thuisrace.

Teamgenoot Jenson Button werd achttiende en ook hij hoopt op een betere prestatie in de race morgen.

"Ik heb al het hele weekend problemen met de wagen. Er is geen goede balans te vinden en de wagen is zeer onrustig. Het is spijtig maar we moeten er nu het beste van maken. Hopelijk bekomen we morgen in de race een beter resultaat."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021