Antonio Felix da Costa wint Formule E-race in Kaapstad, Stoffel Vandoorne in de punten

Porsche Motorsport
Porsche Motorsport

Na een knap inhaalmanoeuvre tijdens de slotfase van de ePrix in Kaapstad wist Antonio Felix da Costa te zegevieren. Pascal Wehrlein, de leider in het kampioenschap, moest opgeven na een crash. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als zevende in de punten.

Opvallend nieuws was er al tijdens de kwalificatie toen bekend raakte dat Mahrinda en ABT Cupra zich terugtrokken uit de race en dit omwille van veiligheidsredenen. Beide teams maakten zich zorgen over de wagen en kunnen naar eigen zeggen de veiligheid van de rijders niet garanderen.

Tijdens het begin van de race kregen we meteen drama want Pascal Wehrlein, de leider in in het kampioenschap, moest opgeven nadat hij achteraan inreed op Sebastien Buemi. De concurrentie kon dus een goede zaak doen in de strijd om het kampioenschap.

Aan het einde van de race kregen we een spannende strijd tussen Jean-Eric Vergne en Antonio Felix da Costa waarbij die laatste met een zinderend inhaalmanoeuvre de strijd om de overwinning in zijn voordeel besliste.

Door het uitvallen van Pascal Wehrlein doet de concurrentie een mooie zaak in de titelstrijd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als zevende in de punten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print