Red Bull overweegt om AlphaTauri F1 team te verkopen: “Er zijn al drie kandidaat-kopers”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Volgens Auto Motor und Sport houdt het nieuwe management bij Red Bull er een andere mening op na dan het management van vroeger. Zo zou men overwegen om AlphaTauri te verkopen. Als alternatief is ook een verhuis mogelijk en dit om kosten te besparen.

De voorbije jaren fungeerde AlphaTauri als zusterteam van Red Bull, waarbij het de aanvoer van jong racetalent moest voorzien en tegelijkertijd het kledingmerk AlphaTauri moest promoten. Feit is dat de toegevoegde waarde van het AlphaTauri team steeds kleiner lijkt te zijn geworden. Jong racetalent wordt niet echt meer aangebracht en wie nu het kledingmerk AlphaTauri nog niet kent zal dat volgend jaar ook niet doen.

AlphaTauri overleefde de voorbije jaren bij de gratie van Dietrich Mateschitz maar na zijn overlijden is er een nieuw management dat aan het hoofd van Red Bull staat en Oliver Mintslaff, de nieuwe grote baas bij de Red Bull Groep, vindt dat AlphaTauri onder haar huidige vorm niet kan blijven bestaan.

De fabriek van AlphaTauri staat momenteel in Italië terwijl de Aerodynamische afdeling zich in Groot-Brittannië bevindt. Niet ideaal dus en daarin wil Oliver Mintslaff dus verandering brengen. Ofwel moet het team volledig naar Groot-Brittannië vehuizen, ofwel wordt het team verkocht. Wat dat laatste betreft zouden er zich al drie kandidaat-kopers gemeld hebben: Andretti, HitechGP en Mumbai Racing

Alles draait rond het besparen van kosten en het optimaliseren van werkingsmiddelen. Voor teams die in de Formule 1 willen stappen vormt het opkopen van een bestaand team een veel eenvoudigere en financieel aantrekkelijke manier om op de F1-startgrid te geraken. Afwachten welke optie het nieuw Red Bull-management verkiest: verhuizen of verkopen.

.