“Aston Martin heeft Adrian Newey een miljoenencontract aangeboden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Adrian Newey staat bovenaan het wenslijstje van Aston Martin, in die mate zelfs dat ze bij Aston Martin de daad bij het woord zouden gevoerd hebben en Newey een miljoenencontract aangeboden zouden hebben.

Hoogstpersoonlijk is Adrian Newey in de F1-geschiedenis verantwoordelijk voor talrijke F1-bolides waarmee rijders en teams zich tot wereldkampioen wisten te kronen. Sebastian Vettel behaalde maar liefst vier wereldtitels op rij en ook Max Verstappen veroverde samen met Red Bull drie wereldtitels op rij.

De voorbije jaren probeerden verschillende teams om Adrian Newey weg te kopen bij Red Bull maar tot dusver is dat niet gelukt. Er waren meermaals geruchten over Ferrari dat zou geprobeerd hebben om Adrian Newey de overstap te laten maken, ook scheelde het zelfs niet veel of dat was gelukt (Christian Horner onthult: “Het scheelde een half uur of Adrian Newey had bij Ferrari getekend”).

Maar bij Aston Martin zouden ze nu alles op alles zetten om Adrian Newey de overstap van Red Bull te laten maken. Lawrence Stroll zou niet alleen van de ‘onrust’ bij Red Bull gebruik willen maken, hij haalt ook de geldbuidel boven. In Jeddah zou Lawrence Stroll hoogstpersoonlijk toenadering gezocht heben tot Adrian Newey.

Volgens het Britse ‘Autosport’ zou het contractvoorstel van Aston Martin voor Adrian Newey zelfs in de buurt komen van de contracten van de best betaalde F1-piloten op de grid. Dat zou neerkomen op zo’n 40 tot 50 miljoen per jaar, u leest het goed.

Of Aston Martin en Lawrence Stroll erin zullen slagen om Adrian Newey de overstap van Red Bull te laten maken, dat valt echter af te wachten …