“Aston Martin heeft meer te winnen bij deze samenwerking dan Fernando Alonso”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Ook voormalig F1-piloot Felipe Massa was verrast door de aankondiging dat Fernando Alonso eind dit seizoen de overstap van Alpine naar Aston Martin maakt. Volgens de Braziliaan heeft Aston Martin alvast meer te winnen bij de samenwerking dan Alonso.

“Eerst en vooral is Fernando een geweldige rijder,” aldus Felipe Massa tijdens de ‘Any Driven Monday show’ op ‘Sky Sports’.

“Ik had de kans om teamgenoot van hem te zijn en dat gedurende een lange periode bij Ferrari. Ik heb veel van hem geleerd, hij is volgens mij één van de beste rijders in de Formule 1.”

“Het was een beetje vreemd om zijn beslissing te vernemen dat hij bij Aston Martin tekende.”

Het opvallende aan de beslissing van Alonso is vooral dat Aston Martin haar ambities om naar de top van de Formule 1 te geraken momenteel helemaal niet waar kan maken. Met de nieuwe generatie F1-bolides werd in de plaats van een stap vooruit een stap achteruit gezet met momenteel een teleurstellende negende plaats in de wk-tussenstand. Massa begrijpt dan ook de beweegreden van Alonso niet.

“Om eerlijk te zijn, als je mijn mening wilt weten, ik denk dat Aston Martin meer te winnen heeft dan Fernando,” aldus Massa.

“Het belangrijkste voor Fernando is dat hij over een competitieve wagen beschikt om te tonen waartoe hij in staat is.”

“Als de dingen echter blijven zoals het nu is dan kan Fernando strijden voor de tiende, elfde, twaalfde of dertiende plaats. Ik denk dan ook niet dat het erg interessant voor hem is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print