Charles Leclerc: “Ik sluit niet uit dat rivaliteit met Max Verstappen intenser zal worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een terugblik op het F1-seizoen tot dusver laat Charles Leclerc uitschijnen dat de rivaliteit met Max Verstappen redelijk ‘proper’ is gebleven maar dat daar in de toekomst mogelijk verandering in komt.

Charles Leclerc en Max Verstappen kenden in de karting vaak intense gevechten. De rivaliteit tussen hen beide was groot maar daarvan is tot dusver dit seizoen weinig tot niets te merken.

“Max en ikzelf waren zeer agressief en daardoor liep het vaak niet zo goed af,” vertelde Leclerc in gesprek met de ‘BBC Sport’. “We waren jonger, het was iets smeriger en we waren uiteraard nog kinderen. Nu is onze relatie verbeterd, er is enorm veel respect.”

Verstappen en Leclerc voerden dit seizoen al enkele mooie en intense gevechten maar het was telkens ook ‘proper’ en zonder incidenten, aanrijdingen of crashes. Daarvoor is volgens Leclerc een goede reden.

“Het hangt van de situatie af, de persoon waartegen je strijdt, je tegenstander. Hoe ver wil die gaan?” aldus Leclerc. “Dit jaar had ofwel ik een groot voordeel in het kampioenschap en dan wil je niet zo’n grote risico’s nemen.”

“Ofwel had hij een groot voordeel in het kampioenschap en wil hij niet echt risico’s nemen. Of ik wil niet echt risico’s nemen omdat ik een achterstand heb en punten moet goedmaken.”

Leclerc maakte vervolgens de vergelijking met de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton vorig jaar, waarbij er regelmatig aanrijdingen en incidenten waren.

“Het kampioenschap van vorig jaar en de titelstrijd die er toen was lokte meer zo’n incidenten uit, het was tot aan het einde zeer close,” vertelt Leclerc.

“Ik had verwacht dat we dit tijdens het kampioenschap veel meer zouden meemaken en dat kan nog indien het tegen het einde van het seizoen erg close zou worden. Mocht de titelstrijd nog niet beslist zijn dan zullen we dat aan het einde van het seizoen zien.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022