Aston Martin werkt in haar windtunnel nu al aan een ingrijpend gewijzigde F1-bolide

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Net als de overige teams probeert ook het Aston Martin F1 team zoveel mogelijk te leren uit de voorbereidende tests die in Barcelona en Bahrein plaatsvonden. Het leidt er zelfs toe dat Aston Martin nu reeds in de windtunnel aan een ingrijpende gewijzigde F1-bolide werkt.

Het ziet er naar uit dat we tijdens de eerste race van het seizoen, en waarschijnlijk ook de races daarna, F1-bolides te zien zullen krijgen die ingrijpend gewijzigd zijn.

Volgens Aston Martin F1 performance directeur Tom McCullogh is dat logisch aangezien de teams hun opgedane kennis nu zoveel mogelijk moeten zien te vertalen in het veranderen en verbeteren van de wagen zodat ze hem tijdens het seizoen zo goed mogelijk kunnen doorontwikkelen.

“De wagen die je nu ziet valt niet te vergelijken met wat we in de windtunnel hebben staan,” aldus McCullogh volgens ‘Motorsport.com’. “Ik ben er zeker van dat voor iedereen in de pitlane hetzelfde geldt.”

“Je probeert je wagens aan te passen, je wagens te optimaliseren. Er zullen elementen zijn die sterk presteren en er zijn aspecten waar we maar half naar gekeken hebben. Laat ons dan ook de data bestuderen die we verzameld hebben.”

En zo is de kans groot dat de livery van de F1-bolides dezelfde zal zijn, maar het chassis en heel wat onderdelen tijdens de eerste race(s) meteen ingrijpend anders zullen zijn.