Berger verlaat Toro Rosso in vrede

Gerhard Berger heeft laten weten dat hij in 2009 niet meer voor Toro Rosso zal werken. De teambaas van 2008 verkocht onlangs nog zijn aandelen in het team aan Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz. Volgens Gerhard Berger zal het team vanaf nu enkel nog slechter kunnen draaien omwille van het tekort aan geld. Mateschitz zal zich voor het grootste deel op Red Bull focussen en minder geld in Toro Rosso stoppen met als gevolg dat het team zich niet goed zal aanpassen aan de nieuwe reglementeringen van 2009.

"Voor Toro Rosso zijn de nieuwe regels zeker niet gunstig en vanaf 2009 er nog weinig vooruitgang zijn voor Toro Rosso. Mateschitz gaat vooral met Red Bull bezig zijn met als gevolg dat ook de steun voor Toro Rosso zal minderen. Ik ben iemand die vooruitgang wil maken en als dat onmogelijk is stop ik er liever mee. Ik ga zeker niet in ruzie weg want alles loopt nog goed momenteel", aldus Berger.

Wat de rijders voor 2009 betreft wil men bij Toro Rosso nog steeds niets lossen. Volgens enkele geruchten zou de keuze al gemaakt zijn maar zal men deze pas in december bekendmaken.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023