Bernie Ecclestone: “Felipe Massa heeft met zijn rechtszaak de juiste beslissing genomen”

Instagram - Fabiana Ecclestone
Instagram - Fabiana Ecclestone

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft op een opmerkelijke manier gereageerd op de rechtszaak die Felipe Massa is begonnen omwille van het mislopen van de F1-titel in 2008 door het zogenaamde ‘crashgate-schandaal’.

De omstandigheden van de GP van Singapore 2008 zijn ondertussen algemeen gekend en het befaamde ‘crashgate-schandaal’ kwam de voorbije maanden opnieuw op de voorgrond omdat Felipe Massa liet weten een compensatie te verwachten voor het mislopen van de F1-titel in 2008. Uit een interview met Bernie Ecclestone bleek immers dat de FIA en de F1 voor de uitreiking van de wereldtitel in 2008 wisten dat er geknoeid was met het resultaat van de bewuste race.

Eerder deze week raakte bekend dat Felipe Massa, na een vruchteloze poging om tot een onderling akkoord met de FIA en de F1 te komen, nu daadwerkelijk een rechtszaak is begonnen. Daarbij moeten de FIA en de F1, waaronder Bernie Ecclestone, zich verantwoorden. Die laatste laat in een reactie verstaan te begrijpen dat Felipe Massa deze rechtszaak begint.

“Als hij het mij had gevraagd dan zou ik gezegd hebben dat het volledig de juiste beslissing was om te doen, om een rechtszaak te beginnen, om een Engelse rechter te laten oordelen wat juist en fout is,” aldus Ecclestone tegenover het nieuwsagentschap ‘PA’.

“Ik kan niets zeggen over de uitkomst ervan en wat er zal gebeuren. Ik heb geen idee, ik denk dat niemand dat heeft, maar vanuit zijn standpunt is het beter dat een Engelse rechter met een oordeel komt. Het zou hem min of meer helpen.”

Felipe Massa zou volgens documenten ingediend bij de rechtbank niet nastreven om de F1-titel van 2008 af te nemen van Lewis Hamilton maar hij wil wel een financiële compensatie. Mocht hij wereldkampioen zijn geworden dan had Felipe Massa van Ferrari onder andere een bonus van maar liefst 2 miljoen euro gekregen. Daarnaast zijn er uiteraard ook heel wat andere inkomsten die hij is mislopen, denk bijvoorbeeld aan een hoger salaris, bonussen, commerciële meerwaarde en extra sponsorgelden.

Er zou een eventuele schadevergoeding geëist worden die kan oplopen tot 150 miljoen euro. Afwachten hoe de rechter zal oordelen …