Ferrari: “We gaan de comeback van Carlos Sainz niet forceren”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is de kans bijzonder groot dat Carlos Sainz binnen anderhalve week in Australië opnieuw zelf achter het stuur van zijn Ferrari F1-bolide zal zitten. Vasseur laat echter ook verstaan dat ze bij Ferrari niets willen forceren.

Tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië moest Carlos Sainz na de tweede oefensessie door een blindedarmontsteking verstek geven. Sainz werd vervangen door Oliver Bearman die een zeer sterk F1-debuut maakte. Opvallend is dat Sainz al de tweede rijder is die recent af te rekenen kreeg met een blindedarmontsteking. Williams-rijder Alex Albon kreeg anderhalf jaar geleden tijdens het raceweekend in Monza ook een blindedarmontsteking, voor Nyck de Vries betekende het zijn F1-debuut.

Alex Albon had toen drie weken de tijd om te recupereren van zijn operatie maar voor Carlos Sainz is er binnen anderhalve week al de GP van Australië. Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur verloopt het herstel van Sainz alvast goed.

“Zijn herstel tot nu toe is verbazingwekkend goed, het feit dat hij op de racedag het team kon komen vervoegen is een zeer goed teken, het was een zeer mooie steun voor ons,” aldus Vasseur.

“We vliegen terug en hij heeft nu een volledige week waarin hij kan rusten en we zullen een beslissing nemen wanneer hij binnen een week naar Australië moet vliegen. Maar ik ben optimistisch.”

Mocht Carlos Sainz toch niet kunnen deelnemen dan zal Oliver Bearman opnieuw invallen voor Carlos Sainz maar voorlopig is dat een scenario waar Frederic Vasseur geen rekening houdt.