Bernie Ecclestone over incident met vuurwapen: “Mijn vrouw vond het meteen een idioot idee”

Fabiana Ecclestone - Instagram
Fabiana Ecclestone - Instagram

Ongeveer een maand geleden kwam voormalig F1-paus in het nieuws nadat hij in Brazilië op een luchthaven gearresteerd was omdat hij een vuurwapen bij zich had. 

Meteen na het incident (lees artikel) vertelde Ecclestone al aan de pers wat er gebeurd was maar nu kwam hij in een gesprek bij de Duitse TV-zender RTL nog eens terug op het voorval. 

Ondanks de sensationele krantenkoppen was er volgens Ecclestone zelf niet zo veel aan de hand. Hij vertelt dat hij het bewuste wapen nooit heeft aangegeven omdat hij niet van plan was om er mee te vuren.

De 91-jarige Ecclestone verklaart dat hij het wapen aan zijn vrouw gegeven had om eventuele aanvallers af te schrikken. 

“Ik dacht bij mezelf dat het geen slecht idee was maar Fabiana vond het meteen idioot omdat ze dacht dat eventuele aanvallers wel een groter wapen bij zich zouden hebben. Desondanks kon ze er mee schieten, dat is gewoon legaal in Brazilië.”

Het feit dat Ecclestone het wapen nog droeg toen hij door de security moest op de luchthaven vormde echter wel een probleem. Hij omschrijft de situatie als hilarisch omdat de veiligheidsagenten geen idee hadden van wat ze moesten doen.

“Ze hadden helemaal geen idee,” gaat Ecclestone verder. “Ze moesten het rapporteren maar ze wisten helemaal niet aan wie. Ze bleven ongeveer anderhalf uur ruziën. Toen was de luchthaven al gesloten, we konden dus niet weg. Dan hebben we dan maar een leuk gesprek gehad over de F1.”

Toen ze er eindelijk in geslaagd waren om het incident door te geven crashte de computer. “Het was echt een komedie,” besluit Ecclestone. 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print