Mattia Binotto: “Charles Leclerc kan komende races met nieuwe motor volop aanvallen”

Ferrari
Ferrari

In Canada moest Charles Leclerc na een gridstraf voor een nieuwe motor zich opnieuw focussen op het beperken van de schade. Volgens Teambaas Mattia Binotto stelt het Leclerc echter in staat om de komende races opnieuw voluit te gaan en aan te vallen.

“We wisten dat we naar Canada kwamen met het idee de schade te beperken,” aldus Binotto. “Het was iets dat we zeer snel na de race in Bakoe beslisten.”

“Het is iets dat Charles al heel wat dagen voorafgaand aan het raceweekend in Montreal wist. Hij had dan ook tijd om het te verwerken en zich voor te bereiden op het raceweekend.”

“Hij was zich aan het focussen op dit raceweekend, wetende dat hij achteraan de grid moest vertrekken. Zelfs zijn programma op vrijdag en zaterdag was volledig gefocust op het rijden met veel brandstof aan boord, dit zodat hij zo goed mogelijk was voorbereid op de race.”

Uiteindelijk finishte Leclerc als vijfde in de race. De schade beperkt dus en volgens Binotto kan Leclerc dankzij de nieuwe motor nu de komende races pushen.

“We hebben nu een nieuwe power unit voor de komende races,” aldus Binotto. “Er zijn nog vier races tot aan de zomerpauze en die zullen belangrijk voor hem zijn. Races waarin hij zal kunnen aanvallen en zal moeten proberen om zoveel mogelijk punten goed te maken.”

Leclerc staat momenteel in de wk-tussenstand 49 punten achter op leider Max Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print