Liberty Media: “Geen plannen om GP van België zelf te organiseren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Wat brengt de toekomst voor het circuit van Spa-Francorchamps en de GP van België? Het blijft voorlopig een onbeantwoorde vraag, wat echter wel lijkt vast te staan is dat Liberty Media de organisatie van de race zelf niet in handen wil nemen.

Al enkele weken nemen de speculaties over het mogelijk verdwijnen van Spa-Francorchamps en de GP van België van de F1-kalender steeds nadrukkelijker toe. Recent doken er nog plannen op voor een eventuele F1-race in Nice en ook Madrid stelde zich eerder deze week kandidaat voor een plaatsje op de kalender in de toekomst.

Om de zoveel jaar duiken er geruchten op over het mogelijk verdwijnen van de GP van België en zeker na de verregende editie van vorig jaar staat de race ter discussie, ook al konden de organisatoren daar zelf weinig aan doen. Desondanks is de editie van dit jaar al maandenlang uitverkocht.

De GP van België mag dus rekenen op een recordopkomst maar of dat samen met de ingrijpende verbouwingen van de voorbije maanden voldoende zal zijn om de race op de F1-kalender te houden is maar de vraag. Een mogelijke oplossing zou volgens sommigen zijn dat F1-eigenaar Liberty Media de organisatie van de race op zich zou nemen, net zoals het in Las Vegas zal doen.

Liberty Media CEO Greg Maffei liet in gesprek met ‘Autosport magazine’ weten dat er geen plannen zijn om de F1-race op het historische circuit zelf in eigen beheer te nemen.

“Het is niet iets waaraan ik momenteel denk,” aldus Maffei. “Veel promotoren hebben hun niveau opgekrikt en hebben hun faciliteiten op en rondom het circuit verbeterd zodat de fans een betere ervaring verkrijgen. Dat verwelkomen we.”

“Waar we kunnen helpen doen we dat graag.”

Zelf racen op het circuit van Spa-Francorchamps? klik hier

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print