Beste productkeuze in je badkamer: dit moet je overwegen

Wastafel - Pexels
Wastafel - Pexels

Ga jij je badkamer inrichten en weet je niet goed waar je moet beginnen? Het vernieuwen of verbouwen van je badkamer kan stressvol zijn. Zeker als je niet precies weet wat je allemaal nodig hebt. In dit artikel kom je alles te weten over de beste producten die jij voor je badkamer kunt gebruiken. 

Waar moet je beginnen?

Begin altijd met het maken van een plan. Wat wil je allemaal in de badkamer hebben? Hoeveel ruimte heb je en hoe kun je dit het beste indelen? Teken je indeling ook altijd uit voordat je aan de slag gaat met het maken van je droombadkamer. Het is slim om bij het maken van de indeling te beginnen met de objecten die de meeste ruimte in beslag nemen. Denk hierbij aan het bad, het toilet en de douchecabine. Tussen deze items moet genoeg ruimte zitten. Er is niets zo vervelend als deuren die niet helemaal open kunnen. Laat staan te weinig beweegruimte! Pas na het plaatsen van de grote spullen, kun je de legen plekken invullen met de items die minder ruimte nodig hebben. Houd hierbij rekening met het schoonmaken. Hoe meer spullen er staan, hoe meer plekken er zijn waar je moeilijk bij kan met de stofzuiger en dweil. 

Met hoeveel mensen sta je ‘s ochtends op de badkamer?

De badkamer is de plek waar je jezelf elke ochtend klaarmaakt. De wastafel is daarbij een erg belangrijk onderdeel. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is met hoeveel mensen jij je tegelijkertijd moet klaarmaken op de badkamer. Ben je alleenstaand? Of heb je een gezin met 4 kinderen? In het laatste geval is het dan niet handig om een enkele wastafel te plaatsen. Een wastafel met meerdere kranen en/of wasbakken is dan een beter idee. Zo kun je je tegelijkertijd met meerdere mensen klaarmaken voor de dag. Er zijn verschillende soorten opties waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een “normale” wasbak, waskom, fontein of een gootsteen. Wil je meer ruimte creëren in je badkamer? Voor een ruimtelijker gevoel kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vrijhangende wastafel. Na het kiezen van een geschikte wastafel kun je tegenwoordig ook vaak zelf een unieke kraan kiezen. Een mooie kraan kan een echte eyecatcher zijn in jouw badkamer! Ga met behulp van bovenstaande tips aan de slag met het maken van jouw droombadkamer.