“Bij Red Bull heerst een keiharde prestatiecultuur: presteren of eruit”

Volgens George Russell is er een wezenlijk verschil tussen het talentenprogramma van Red Bull en dat van merken zoals bijvoorbeeld Mercedes of Ferrari. Bij Red Bull heerst er volgens hem een keiharde prestatiecultuur waarbij falen geen optie is.


Een mooi bewijs daarvan is Alex Albon. De Britse Thai werd in 2012 door Red Bull uit haar talentenprogramma gezet. Op eigen kracht bewees Albon zich in de Formule 2 en Formule E, waarna Red Bull hem opnieuw omarmde en in een Toro Rosso-bolide plaatste.

Volgens Russell bewijst het wat voor cultuur er heerst bij Red Bull. Het is namelijk presteren of gedumpt worden, zelfs wanneer je dip maar tijdelijk is kent Red Bull zelden genade.

“Alex doet het momenteel heel goed,” aldus collega George Russell volgens ‘Crash.net’. “Ik denk dat iedereen weet onder welke druk de Red Bull juniors staan, dat is ook waarom ze zich voor 120 procent geven iedere keer ze in de wagen stappen.”

Volgens Russell is er echter een wezenlijk verschil tussen Mercedes en Red Bull en dat bleek ook enige tijd geleden toen hijzelf een minder raceweekend had en vervolgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff opzocht.

“Het is niet zo dat ikzelf geen druk van Mercedes voel. Uiteindelijk gaat Mercedes me niet behouden wanneer ik blijf niet presteren.”

“Toen ik vorig jaar aan het F2-seizoen begon in Bahrein en het een slecht weekend was, en hetzelfde het jaar voordien tijdens de GP3 in Barcelona, antwoordde Toto dat ik me geen zorgen moest maken. Het was de eerste race, het seizoen was volgens hem nog lang en ik moest er gewoon voor zorgen dat ik het de volgende keer beter deed.”

“Ik verwachtte een bolwassing toen ik zijn kantoor binnenstapte. Ik kan niet voor hen spreken maar wanneer je naar het verleden kijkt dan is er een perceptie over hoe het bij Red Bull gaat,” besloot Russell.

Daarmee verwijst Russell duidelijk naar de vele rijders die Red Bull in het verleden al aan de kant heeft geschoven na een kort F1-avontuur, of nog zelfs voor ze daar geraakten. De Rus Daniil Kvyat is daar zelfs een bijzonderheid in, want die werd zelfs meermaals gedumpt en terug opgevist, zelfs onderling tussen de teams Red Bull en Toro Rosso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}