Blijft de verstelbare achtervleugel in 2011 toch achterwegen?

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is van mening dat de teams de verstelbare achtervleugel voor 2011 enkel zullen ontwikkelen indien het ook daadwerkelijk effect zal hebben.

De meeste teams wensen de ontwikkeling van de verstelbare achtervleugel nog even in de wachtkamer te plaatsen. Komend seizoen zullen de rijders vanuit hun cockpit namelijk hun achtervleugel kunnen afstemmen op de sector van het circuit waarop ze zich bevinden. In principe zal het systeem zowat op gelijke wijze als het F-duct worden toegepast. De FA liet de verstelbare achtervleugel reeds in het reglement voor 2011 opnemen maar volgens ondermeer Martin Whitmarsh is er nog te veel onduidelijkheid.

“In 2011 beschikken de wagens over een verstelbare achtervleugel die voor betere wedstrijden zou moeten zorgen. Toch moeten we voorzichtig zijn want de teams kunnen er nog steeds voor opteren om het systeem in samenspraak niet te gaan toepassen. Tijdens de wintertests zal eerst moeten blijken dat de verstelbare achtervleugel ook echt effect zal hebben”, zo verklaarde Martin Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}