BMW en Renault benoemen testrijders

BMW Sauber en Renault hebben hun testrijders benoemd.

Bij BMW gaat het over 2 testrijders, Christian Klien wordt test- en reserverijder terwijl Marko Asmer "junior"-testrijder zal worden.

Klien reed in het verleden voor Jaguar en Red Bull en was vorig jaar testrijder bij Honda. Marko Asmer is een Est die vorig seizoen actief was in de Japanse Formule 3 en de Macau Grand Prix. Theissen gaf een korte toelichting bij de benoemingen.

"Met Christian (Klien nvdr.) hebben we een rijder die weet hoe een Grand Prix weekend er aan toegaat en die meteen kan invallen wanneer één van onze vaste rijders niet kan deelnemen. Marko (Asmer nvdr.) heeft sinds december al 4 keer voor ons getest en maakt goede vooruitgang. De ingenieurs zijn tevreden met z’n feedback en hij heeft een goede relatie met het team."

Bij Renault kiest men voor Sakon Yamamoto. De Japanner die de vorige jaren even voor Super Aguri en Spyker reed. Hij zal testwerk verrichten maar zal ook een rol spelen in de F1 Roadshow van Renault. Teambaas Briatore legt uit.

"We zijn van plan zeer agressief te ontwikkelen volgend seizoen en Sakon kan daar zeer veel toe bijdragen met z’n ervaring in de Formule 1. Verder zal Sakon via het F1 Roadshow programma het imago van ons team in belangrijke afzetmarkten verbeteren."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print