Racisme in de Formule 1

Wat in andere sporten een wekelijks terugkerend fenomeen is, bleef in de Formule 1 de voorbije jaren gelukkig uit. Geweld en racisme leken termen die in de Formule 1 zelden tot nooit voorkomen. Fans van verschillende teams respecteren elkaar en de rijders, en iedereen geniet van het spektakel.

Tot dit weekend in Barcelona. Mclaren rijder Lewis Hamilton werd uitgescholden door enkele "F1-fans" terwijl hij naar de pits wandelde en aan de tribunes waren racistische vlaggen aangebracht.

De Spaanse "fans" lijken het vorige seizoen nog niet verteerd te hebben en vinden dat Alonso slecht behandeld werd door Mclaren. Idioten vind je overal en blijkbaar ook in de Formule 1. Een groep mensen ging over tot racisme, iets wat natuurlijk niet getolereerd kan worden.

Rond de Mclaren-box werden hekken geplaatst en de tribune tegenover de pits werd gesloten.

Ook de FIA reageert scherp en zegt verrast en teleurgesteld te zijn door dit wangedrag. Sancties in de toekomst kunnen variëren tussen een geldboete voor de Spaanse autosportbond en een volledige afgelasting van de Grote Prijs van Spanje in Barcelona.

Hopelijk gebruiken de fans in de toekomst hun verstand en is dit het eerste en laatste racisme incident in de Formule 1.

door Manuel Houben en Wesley Jeunen

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner